Spinazie quiche

Een slow carb gerecht dat uitermate geschikt is om mee te nemen naar het werk voor tijdens de lunch. Zowel koud als warm prima te eten.

Een eenvoudig te bereiden recept dat genoeg is voor 6 porties. Op zondag maken en je kan er de rest van de week van eten.

Ingrediënten voor 6 porties:

  • 6 x het eiwit van eieren en 2 hele eieren (of eiwit uit pak)
  • 400 gram hüttenkäse
  • een half pak bevroren spinazie (ongeveer 250 gram)
  • 1 ui
  • een handvol gesneden champignons
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Warm de oven op tot 165 graden
  2. Mix de eieren in een kom
  3. Voeg hüttenkäse, peper en zout toe
  4. Bak de ui en de knoflook even aan
  5. Ontdooi de spinazie en laat deze goed uitlekken
  6. Doe alles in de kom en mix het goed door elkaar
  7. Smeer de ovenschotel in met olijfolie (voor extra smaak gebruik ik olijfolie met knoflooksmaak hiervoor)
  8. Plaats de schotel 1 uur in de oven

Laat de schotel goed afkoelen voordat je de quiche in 6 stukken snijdt en hem in de koelkast plaatst. Neem een salade of grote verse tomaat en je hebt een complete lunch.

Variatie tip: voeg kalkoenreepjes en een lente uitje toe

Dit bericht is geplaatst in Snelle recepten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *